Maskros-exkursioner i Närke söndagen 10 maj och måndagen 11 maj

Under två dagar besöks ÖLBS och Närke av Hans Rydberg, som är kunnig i detta stora släkte av småarter. Dag ett inleds med en genomgång för oss nybörjare om hur man känner igen olika grupper av maskrosor och om hur man samlar in dem för att de ska kunna artbestämmas m.m. Sedan exkurerar vi under Hans ledning på några intressanta områden. Även du som är nybörjare i botaniken är välkommen. Du behöver inte ha bestämt dig för att du ska lära dig en massa maskrosor för att vara med denna dag.

I skrivande stund är det inte närmare bestämt var, men preliminärt i Östernärke alt. Sydnärke. Samling för samåkning söndag 10 maj vid Statoil Västhaga kl. 09.30. Exkursionen pågår till cirka kl. 17.00.

Dag två blir det mer av inventeringsdag tillsammans med Hans för den som vill ha mera maskrosor och fördjupa sig detta släkte. Till den här dagen vill vi ha föranmälningar så att vi kan meddela mötesplats och tider m.m. per epost med deltagarna i förväg. Anmälan görs senast på exkursionen söndag 10 maj till Michael Andersson, tfn 019-33 59 54 eller epost: primus(a)telia.com.