Kurs om bestämning av hökfibblor fredag 26 - söndag 28 juni

Denna helg får vi lära oss hur man artbestämmer småarter i det stora släktet hökfibblor av Torbjörn Tyler från Lunds botaniska förening/Lunds universitet. På fredagskvällen 26 juni kl. 17.00 håller Torbjörn en inledande föreläsning om hökfibblor på Föreningarnas hus i Örebro, som är öppen för alla ÖLBS medlemmar, även för er som inte vill delta på hela kursen. Ingen föranmälan krävs för att delta i kvällsföreläsningen.

Lördagen den 27 juni exkurerar vi tillsammans under dagen och på kvällen övar vi oss på att identifiera de fibblor vi har hittat och samlat. Söndagen den 28 juni delar vi upp oss i mindre grupper som besöker olika platser i Närke, för att samla fibblor under dagen och hjälpas åt att identifiera dem under eftermiddagen/kvällen. Lokal för bestämningsövningarna lördag kväll och söndag em/kväll är inte spikat i skrivande stund, men vi planerar att hålla till i Örebro.

Det går bra att anmäla sig till att delta en, två eller alla tre av dagarna. Den som deltar alla dagar har förtur till plats på kursen. ÖLBS ordnar inget gemensamt boende, utan långväga gäster får själva lösa hur man övernattar i Örebro eller i närområdet. Egen matsäck medtages för hela dagarna både lördag och söndag; räkna med två fikapauser och en lunchpaus per dag. Den som har egen stereolupp och/eller mikroskop får gärna ta med detta. Kursen är avgiftsfri för medlemmar i ÖLBS. För deltagare från andra botaniska/biologiska föreningar tar vi ut en kursavgift på 75 kr/dag lördag och söndag, som tas upp kontant under kursdagarna.

Anmälan till deltagande i hela kursen görs senast på kvällsföreläsningen den 26 juni till Michael Andersson, tfn 019-33 59 54, epost: primus (a)telia.com. Beroende på vilka lokaler vi får tag i kan vi behöva begränsa deltagarantalet.